Familiedag 2011 154_edited_edited.jpg

ARTIESTENPROFIEL

 Annemieke van Hazendonk

Annemieke van Hazendonk (Culemborg 1957, Sint-Michielsgestel 2020) woonde het grootste deel van haar leven in ’s-Hertogenbosch. Ze was een sociaal betrokken, warme persoonlijkheid die snel tot mensen door wist te dringen. Ze werkte o.a. als begeleidster in herstellingsoord Derde-Orde Huis in Alverna, als unitleider bij Katins in Nijmegen, internaat voor schippers-, kermis- en circuskinderen, en als manager/teamleider bij NEOS in Eindhoven, een organisatie voor maatschappelijke opvang en aanpak van huiselijk geweld. Laatstelijk werkte ze als vertrouwenspersoon voor Senzer in Helmond, een werkbedrijf in het kader van de Participatiewet. Als vrijwilligster was ze van 2016 tot 2020 lid van de Familieraad van de GGZ Oost-Brabant.      

In haar vrije tijd was Annemieke een bevlogen schilderes. Ze volgde lessen bij diverse docenten. Ze exposeerde twee keer eerder, werkte soms in opdracht en verkocht diverse schilderijen. Een dwarsdoorsnede van haar werk was van oktober tot en met november 2021 te zien in Museum De Kluis op het terrein van Huize Padua in Boekel onder de titel Expositie Vrijheid.


Vrijheid was voor Annemieke de essentie van schilderen. Zonder de beperkingen van het alledaagse leven kon ze doen wat ze wilde. Met veel creativiteit, inzet en plezier probeerde ze op haar doeken dingen uit. Gewoon om te ontdekken wat werkt en wat niet.

 
Er zijn op dit moment geen geplande evenementen